BERGEN – Zaterdagmiddag is van 13-17 uur in de oude brandweerkazerne een presentatie van een eerste sfeerimpressies en een maquette van het plan van initiatiefgroep Mooier Bergen.

Initiatiefgroep Stichting Mooier Bergen bestaat uit een groep professionals waaronder deskundigen op gebied van stedenbouw, retail, verkeer, beleid & participatie, architectuur, vastgoed economie, project-, en stakeholder management, communicatie, advocatuur.

Ze zetten zich belangeloos in voor een alternatief plan voor de Harmonielocatie.

De groep is aan de slag gegaan voor een dorps alternatief zonder grote supermarkt voor de Harmonielocatie. De gemeente faciliteert hen hierbij.
Ze hebben gesproken met de wethouder en projectleider en alle gegevens ontvangen die nodig zijn om tot oktober een presentabel plan te maken.

Op 1 oktober a.s. verloopt de intentieovereenkomst met Schrama B.v. Daarna wil de gemeenteraad ook het plan van initiatiefgroep Mooier Bergen beoordelen.

Op 15 december besluit de gemeenteraad uiteindelijk met welke partij zij verder willen gaan.

Architect Oscar Vos van KRFT architecten is enthousiast aan het werk. Hij is bekend met het geven van nieuwe functies aan bestaande gebouwen.

“De ideeën en wensen van inwoners, ondernemers en de gemeente, maar ook nieuwe economische, maatschappelijke en toeristische trends vormen de basis voor ons plan.

Het harmoniegebouw en de oude brandweerkazerne willen we een nieuw leven geven en inbedden in de ‘huiskamer van Bergen’: een mooie ontmoetingsplek die we samen maken. Waar we ons welkom voelen, wonen, werken….genieten.”

De schets van de locatie

De stichting roept de Bergenaren op om zaterdag middag naar de oude brandweer te komen. Van 13-17 uur presenteren wij ons plan. Men is benieuwd naar de mening van de inwoners.

Zij vragen ook een steentje bij te dragen door vriend te worden op mooierbergen.nl. Alle donaties -groot of klein- zijn van harte welkom. De donatie is nodig om het plan tot oktober verder uit te werken tot een overtuigend plan.

Geef een reactie