BERGEN – De Ruïnekerk presenteert ‘Nieuw licht’, een serie woensdagavonden met lezingen, interviews en gesprekken waaraan ook de bezoekers kunnen meedoen. De kerk wil op deze manier nieuw licht werpen op ontwikkelingen in cultuur en maatschappij. Predikant Engele Wijnsma is de gespreksleider van ‘Nieuw Licht’. Geïnteresseerden kunnen de bijeenkomsten bezoeken of live kijken op RTV80.

18 oktober: Jan Willem Labree

Jan Willem Labree is te gast tijdens de eerste avond van ‘Nieuw Licht’ op woensdag 18 oktober. Hij heeft en had bestuursfuncties in Bergen. Zijn bancaire achtergrond was voor veel organisaties een steun in de rug. Momenteel is hij onder andere organisatorisch betrokken bij Humanitas. Labree was eveneens jarenlang bestuurslid bij de lokale CDA.

Met de verkiezingen op komst hoopt de Ruïnekerk op een inhoudelijk gesprek over zijn motivaties, idealen en visie op de huidige samenleving.

8 november: Ben Tomesen

Op woensdag 8 november is de veel gevraagde key-note speaker en schrijver Ben Tomesen te gast in ‘Nieuw Licht’. Tomesen houdt een betoog met als titel ‘Veranderen: een reis of eindbestemming’. Engele Wijnsma interviewt hem vervolgens. In het gesprek met mensen in de kerkzaal wordt een korte lezing verbonden met vragen op het snijvlak van politiek, maatschappij en het individu.

2024

De data voor ‘Nieuw Licht’ op woensdagen in 2024 zijn 10 januari, 14 februari, 13 maart en 10 april. De invulling van deze avonden volgt later in de publicaties van RTV80.

Live op RTV80 TV

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur. De entree is een vrijwillige bijdrage bij de uitgang. Geïnteresseerden die er niét bij kunnen zijn, kunnen live kijken en luisteren naar de bijeenkomst op RTV80. Zie hiervoor het Ziggo-kanaal 44 of KPN kanaal 1493. Of kijk op de website van RTV80 of download de RTV80 app voor op de smartphone. (Android en iOS Apple). (Foto: RTV80).