BERGEN – In een klein achter het groen verscholen bunker van drie bij vijf meter aan de Groeneweg aan de rand van Bergen huist sinds kort een ‘dependance’ van het Museum Vliegveld Bergen.

.
Jelle Visser tegen onze mediapartner NH Nieuws: “We wilden weer open, maar vonden het nog te vroeg om al groepen te ontvangen in de grote commandobunker zoals we voor corona deden. Om individuele bezoekers te lokken eigenlijk, mochten we van de eigenaar deze bunker langs de weg gebruiken.”

.
Geluk bij een ongeluk

Het gebruik van de bunker bleek een geluk bij een ongeluk. Want kort na de opening sloeg het noodlot toe in het eigenlijke vliegveldmuseum in de commandobunker op het terrein van het ecodorp. Visser: “Dagen na het noodweer kwamen we erachter dat de hele bunker was ondergelopen. Er stond zowat een halve meter water in. Vitrinekasten, uniformen, alles was nat.”

.
Voor Jelle Visser is het museum een jongensdroom. “Ik wilde altijd al weten wat er toch achter die mysterieuze hekken van het voormalig vliegveld te zien zou zijn.”