EGMOND AAN ZEE – Sportorganisatie Le Champion organiseert op zondag 8 januari tijdens de NN Halve Marathon in Egmond aan Zee voor de eerste keer een loop voor hardlopers met een beperking of chronische aandoening.

Deze Egmond Heroes Run heeft een afstand van 1,8 of 3 kilometer en leidt de lopers door het dorp. Het parcours is volgens een woordvoerder van Le Champion zo toegankelijk mogelijk. “Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of totaal iets anders. Jij bent welkom en wil je niet alleen lopen, neem dan een buddy mee.” Hardlopers die zich willen inschrijven voor de Egmond Heroes Run kunnen dit nu al doen.

Halve-, Kwart- en Mini Marathon

Het parcours van de Halve Marathon (21,1 km.) en Kwart Marathon (10.5 km.) gaat over het strand en door de duinen. De Egmond Mini Marathon is bedoeld voor kinderen tussen vier en dertien jaar en heeft een parcours van 1 kilometer. Inschrijven voor de Halve Marathon, Kwart Marathon en de Egmond Mini Marathon is mogelijk vanaf 15 augustus. Dat kan via de website van Le Champion.

Tot en met 2025

Le Champion en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden verlengden hun samenwerkingsovereenkomst voor de Egmond Halve Marathon tot en met 2025. Deze winterklassieker, een strijd tegen de elementen, trekt jaarlijks ruim 18.000 hardlopers naar Egmond. Zie voor meer informatie de website.

(Foto: Le Champion)
(Foto: Le Champion)