BERGEN – Burgemeester Peter Rewinkel en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk openden zaterdagmiddag het Veteranenplantsoen op het Oranjeplantsoen in Bergen. Hier staat een bankje waarop veteranen rustig kunnen nadenken over het grote goed dat ‘vrijheid’ heet en degenen die daarvoor hun leven gaven.

.
Het landelijk Veteranencomité riep eerder op in dorpen en steden witte-anjer-perkjes aan te leggen. Vervolgens kwam het Veteranencomite van de BUCH (voor Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) in actie. Vertegenwoordigers van dit comité waren daarom aanwezig. Peter Rehwinkel en Arthur van Dijk onthulden het bankje bij de witte anjers waarna vertegenwoordigers van het Veteranencomité van de BUCH de Veterenenvlag in top hesen.

.
Naast in Bergen werd zaterdagmorgen aan Kleijn Barlaken in Heiloo een Veteranenplantsoen geopend. Eerder opende het Veteranencomité van de BUCH een veteranenplantsoen aan de Middelweg in Uitgeest en in Castricum aan de Dorpsstraat, tegenover de Pancratiuskerk.

.
Een motie in de gemeenteraad van Uitgeest maakte de Veteranenplantsoenen in de BUCH-gemeenten mogelijk. Volgens voorzitter Dannij van der Sluis van het Veteranencomité  van de BUCH denken inmiddels ook andere gemeentes na over de realisatie van een Veteranencomité . Voorbeelden zijn de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Blaricum. Zij hebben de motie overgenomen of denken erover dit te gaan doen.

.
Foto’s:

Burgemeester Peter Rehwinkel en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Keep Them Rolling.

De bank in gebruik.