BERGEN NH – Woningeigenaren in Bergen kunnen vanaf nu een gratis energiegesprek aanvragen met een Energiecoach, laat de gemeente Bergen weten.

De energiecoaches van de Noord-Hollandse Energiecoöperatie volgenden onlangs een opleiding en staan klaar om hun dorpsgenoten tips te geven over energiebesparing in woningen.

Wethouder Ernest Briët: “De energiecoaches zijn vrijwilligers die tips geven over energiebesparing in een een-op-een gesprek bij u thuis. De coach bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kostenbesparende activiteiten, maar kan ook samen met u een stappenplan maken voor grootschalige energiebesparing. Zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of het aardgasvrij maken van uw woning.”

Noord-Hollandse Energiecoöperatie
De vrijwillige energiecoaches vallen onder de Noord-Hollandse Energiecoöperatie (NHEC). Gemeente Bergen heeft energiegesprekken ingekocht bij de NHEC, zodat woningeigenaren deze gratis kunnen aanvragen.

Woningeigenaren van de gemeente Bergen kunnen zich aanmelden voor een gratis energiegesprek en kunnen vragen stellen via e-mailadres info@nhec.nl.