BERGEN – De Bergense school is een begrip voor een ieder die iets met kunst heeft. ‘Maar inmiddels zijn we een eeuw verder en verdienen de huidige kunstenaars uit dit karakteristieke kunstdorp ook aandacht’. Dat is de gedachte van vele kunstliefhebbers en zeker van Rogier Jonk die in het hart van Bergen een galerie runt aan Plein 7.

“Want”, zo vertelt Jonk, “het dorp is een broedplaats van en voor kunstenaars die in mijn visie een beetje ondersneeuwen bij de Bergense school.

Ik wil de kunst uit die periode niet weg poetsen, maar de kunst die hier momenteel wordt gemaakt is ook van een zeer hoog niveau en verdient extra aandacht. Laten we niet de geschiedenis herhalen door kunstenaars pas na hun dood te gaan waarderen.

Vandaar mijn initiatief van een jaarlijkse Masterclass die vier kunstenaars in de spotlights zet.” Zondag 14 augustus om 17.00 uur is de opening van de masterclass 2016 met de kunstenaars Anna Mes, Pauline Bakker, Giorgi Shengelia, Erik Tierolf.

Zij vormen de eerste editie van masterclass die aan het publiek getoond wordt. Aansluitend is er om ongeveer 18.00 uur een diner met de kunstenaars waarbij iedereen tegen een geringe bijdrage welkom is.

Het bezoeken van de expositie is gratis. Kijk voor meer informatie op www.rogierjonk.nl.

Geef een reactie