SCHOORL – Wanneer het nieuwe OV-dienstrooster start, vanaf 10 juli, rijdt de bus uit Alkmaar naar het centrum van Schoorl. Een enorme verbetering in de bereikbaarheid van het duindorp omdat momenteel het dichtstbijzijnde uitstappunt zich aan de rand van het dorp bevindt.

Het initiatief daartoe kwam van de ondernemers uit de toenmalige kopgroep Duindorp Schoorl.Om Schoorl voor bezoekers en bewoners meer welkom te laten zijn, zocht zij direct contact met Connexxion en gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) van de provincie als OV-opdrachtgever.

Snel daarop volgde, na een busrit uit Alkmaar, in Schoorl een gesprek met afgevaardigden van de twee organisaties en de kopgroep. Het constructieve gesprek werd spontaan aangevuld met een fietstocht over het nieuwe traject om eventuele belemmeringen te constateren en een ideale plek voor de bushalte te vinden.

Die plek is gevonden in de bestaande bushaltes van de buurtbus tussen het Schoorlse centrum en het Buitencentrum Schoorlse Duinen ter hoogte van Dutchen. De gemeente zal de twee haltes daartoe voor 10 juli upgraden.

In december wordt de nieuwe route geƫvalueerd.
De ondernemers zijn erg blij met de nieuwe bushalte waardoor het voor veel oude en jonge mensen met of zonder handicap, kinderen of bagage met mooi en slecht weer, een stuk aantrekkelijker wordt om Schoorl met de bus te bezoeken.

Ook de gemeente laat bij monde van Schoorl-wethouder Odile Rasch weten erg blij te zijn met de snelle uitkomst van dit initiatief van de ondernemers.

Geef een reactie