BERGEN – Mariette Dölle wordt per 1 juni de nieuwe directeur van Kranenburgh.

Als artistiek en zakelijk leider was zij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor TENT Rotterdam, een landelijke presentatie-instelling voor hedendaagse kunst.

‘Bergen mag trots zijn op het artistieke verleden en vol spanning uitkijken naar wat de toekomst aan cultuur gaat brengen’, zegt ze.

‘Het is een plek waar je begint als je het spoor van de Bergense School terug wilt volgen en waar het pad wordt uitgezet naar de toekomst.’

De Raad van Toezicht koos unaniem voor Dölle, evenals de commissies die de medewerkers vertegenwoordigden.

Gusta Lebbink, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelt dat de leden van de raad ‘heel blij’ zijn met de benoeming. ‘Dölle heeft in Rotterdam bewezen dat ze ervaring heeft met het binnenhalen van jong publiek.

Dat vinden wij een belangrijke aanvulling. Ze deelt onze ambitie om de landelijke uitstraling van Kranenbrugh blijvend te wortelen in de lokale context van Bergen.’

Dölle (1965) heeft een breed netwerk in de kunsten. Ze is lid van verschillende adviescommissies, waaronder het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en jurylid en scout van diverse prijzen.

Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht werkte ze onder andere als co-curator bij presentatie-instituut Casco in Utrecht.

Ook was ze coördinator voor de kunstopdrachten van het project Beyond Leidsche Rijn.

Dölle volgt Kees Wieringa op die Kranenburgh na de opening in 2013 op de kaart zette.

Geef een reactie