BERGEN – Vanaf januari 2022 heeft Museum Kranenburgh een nieuwe zakelijk directeur: Adriana González Hulshof (Mexico City, 1981). Zij was oprichter en directeur van Amsterdam Art Weekend. Daarnaast heeft ze haar sporen verdiend in het internationale culturele veld, onder meer op het vlak van culturele partnerships, fondsenwerving en publieksbereik.

Adriana González Hulshof over haar nieuwe rol: “De combinatie van moderne- en hedendaagse kunst omringd door prachtige natuur en dichtbij het strand, maakt van Museum Kranenburgh een wonderschone plek met veel potentie.”

“Ik verheug me erop om samen met de artistiek leider en het team de ambities van Museum Kranenburgh te realiseren en uit te bouwen, ervoor te zorgen dat het museum floreert en dat zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen genieten van de tentoonstellingen en activiteiten van de culturele buitenplaats.”

Nieuwe artistiek leider a.i.: Colin Huizing
Ook vanaf januari heeft Museum Kranenburgh een artistiek leider: Colin Huizing (Jutphaas, 1965). Huizing is curator en producent van tentoonstellingen voor verschillende musea en adviseur voor het Mondriaan Fonds.

Eerder werkte hij als senior conservator voor het Stedelijk Museum Schiedam en was hij co-curator van de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië 2015: herman de vries – to be all ways to be.

In de afgelopen twee jaren adviseerde Colin Museum Kranenburgh al over het tentoonstellingsprogramma en was hij onder meer samensteller van de tentoonstellingen Lucht (2020). Huizing zal tot 1 juli 2022 het artistieke programma van Museum Kranenburgh vormgeven.

Colin Huizing verheugt zich op de komende periode: “Museum Kranenburgh heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een opvallend museum met een aansprekend tentoonstellings- en activiteitenprogramma.”

Mariette Dölle en alle medewerkers hebben hiervoor geweldig werk verricht.