BERGEN – Donderdagmiddag 12 mei is de nieuwe culturele e-bike fietsroute door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo officieel gelanceerd door de wethouders cultuur van de betrokken gemeenten.

Een enthousiaste groep inwoners van deze regio heeft deze middag als eerste de route gefietst.

De route is ontwikkeld door cultuurmakelaar Karin Geelink i.s.m. de ANWB. Deze fietsroute wordt ondersteund door speciale borden waar culturele – en historische highlights uitgelicht worden bij de knooppuntborden in de regio.

De route met als titel ‘Culturele Ontdekkingstocht – langs vissers, kunstenaars, monniken & molenaars’ omvat 60 kilometer maar het is ook mogelijk kleinere rondjes van 31 en 42 kilometer te maken. Zo is de route ook te fietsen per gewone toerfiets.

Een tocht langs kleine en grote ontdekkingen uit heden en verleden. De route voert o.a. langs het kleinste winkeltje van Noord-Holland, een prachtige beeldentuin in Grootschermer, de bijzondere bedevaartkapel OLV Ter Nood in Heiloo, de slotkapel in Egmond de culturele buitenplaats KRANENBURGH.

Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een drankje of een andere versnapering. Ook staan er verhuurbedrijven waar een e-bike gehuurd kan worden op vermeld.

De route maakt gebruik van het knooppuntennetwerk.

Bij vijftien zogenoemde ‘knooppuntborden’ treft u een onderbord aan met verwijzingen naar culturele instellingen of monumenten in de regio. Het dichtstbijzijnde knooppunt staat aangegeven, inclusief het aantal af te leggen kilometers ernaartoe.

De wethouders bij de start

De route is te downloaden via cultuurregioalkmaar.nl of alkmaarprachtstad.nl.

De gedrukte route is ook gratis verkrijgbaar bij diverse toeristische en culturele instellingen in de regio.

Deze nieuwe culturele fietsroute is een project dat voortvloeit uit het cultuurconvenant tussen de drie betrokken gemeenten en TAQA Energy bv.

Geef een reactie