BERGEN – Bij SchlessArt wordt zaterdag 26 augustus om 16.00 uur een expositie met ruimtelijk werk van Berend Bodenkamp en schilderijen en tekeningen van Ans Tellegen geopend. Amber Docters van Leeuwen speelt op cello.

Beiden kunstenaars vinden hun inspiratie in de natuur maar hebben beiden een verschillende perceptie van het landschap. Voor Berend Bodenkamp is de natuur een aanleiding tot iets, een fragment hieruit wordt dermate ontdaan van alle ballast dat een minimale vorm ontstaat.

Hij maakt hierbij gebruik van materialen zoals zink, kwartsiet, brons, leisteen en zelfs draden. Lineaire lijnen en structuren zijn favoriet in zijn ruimtelijk werk.

Vorig jaar nog was er een grote overzichtstentoonstelling van hem te zien in Museum Beelden aan Zee te Scheveningen. Bij het werk van Ans Tellegen spelen verticale en horizontale elementen een rol. Zij vormen het grafische element in haar werk.

Haar werk bestaat uit verschillende lagen waarin op het eerste gezicht weinig kleur zit. Deze lagen geven een enorme diepte en een verassend perspectief. Kleuren zitten verborgen en komen op onvoorspelbare momenten naar voren.

Hun beider werk zorgen samen voor een mooie evenwichtige expositie die loopt tot en met zondag 25 september. Zie ook www.schlessart.nl