BERGEN KunstenaarsCentrum Bergen (KCB) opent op zondag 24 maart om 17.00 uur haar nieuwe expositie ‘Autonomie en Engagement in de oudbouw van Kranenburgh. Centraal staan kunstenaars die begrippen als autonomie en engagement hanteren om, met de resonantie van deze woorden in het achterhoofd, kunst te maken.

Om uiting te geven aan heel persoonlijke denkbeelden ontwikkelen deze kunstenaars een eigen beeldtaal. Zij willen hun persoonlijke standpunt tonen, zonder zich gebonden te voelen aan stijlen of stromingen.

Ze doen dit door vrijelijk inhoudelijke thema’s te koppelen aan diverse kunstvormen, waarbij de grenzen van de disciplines regelmatig worden opgezocht en soms overschreden. Tegelijkertijd reflecteert de kunstenaar op zijn eigen werk en de ontwikkeling daarvan, wat idealiter resulteert in een voortdurend proces van vernieuwing.

In Autonomie en Engagement ligt de nadruk daarom niet alleen op het kunstwerk als eindproduct, maar ook op het werkproces.

Deelnemende kunstenaars zijn Suzanne Glerum (schilder), Angelique Heffelaar (keramist), Anneke Helder (schilder), Michiel Hertroys (schilder), Bill Kunst (schilder), Nan Mulder (graficus), Henk Padt (schilder), Noortje Peerdeman (schilder), Ivon Spee (mixed media), Liesbeth van Woerden (mixed media) en Bastiaan Zuid (schilder).

De expositie is te zien tot en met 19 mei.