EGMOND AAN DEN HOEF – Een nieuw en spannend jaarprogramma heeft galerie De Kapberg klaar liggen. Er zijn weer twee perioden met een thema: fotografie en outsider kunst.

Twee onderwerpen die de laatste tijd in de belangstelling staan. Op de eerste tentoonstelling zijn heel verschillende kunstwerken te zien, gemaakt in verschillende technieken met onverwachte basismaterialen.

Laurien Sneep (1959) verrast met litho’s, litho-collages en aquarellen. Opvallend in haar grafische werk is het verwerken van getekende vormen in een patroon door herhaling.

Jos Kaarsemaker heeft met MDF kleine bouwsels gemaakt als verpakking. Het zijn vormen in de ruimte, het platte vlak uitgeklapt. Ook toont Jos kleine bronzen beelden waarvan de ruimtelijkheid ontstaat door de vervorming van het platte vlak.

Kees Admiraal (1955) heeft vanuit zijn schilderijen- met als belangrijkste thema schuren- een eigen vorm van werken ontwikkeld. In deze vorm gaat het om transparantie en lijnenspel. Op een ondergrond van kunststof, bijvoorbeeld een douchegordijn plakt hij een netwerk van tape en beschildert het met acrylverf.

Ivon Zeeman (1947) maakt textiele werkvormen, waaronder sieraden. Op het strand vond ze kleine nylondraadjes: afval van trossen en netten. Ze plukte de draadjes uit het zand en bewaarde ze om er met een haaknaald wat moois van te maken.

De tentoonstelling is te zien van 26 februari tot en met 3 april op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 28 februari om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Geef een reactie