EGMOND AAN ZEE – Het is al weer een driekwart jaar geleden dat de oude loods gesloopt werd. In december 2017 startte men met de bouw van de nieuwe loods. Wekelijks zag je de werkzaamheden vorderen. Op 28 juli is het casco opgeleverd en werd de sleutel aan de “Stichting De Egmonder Pinck” overhandigd. De harde kern van De Pinck mag nu aan de slag.

Het nieuwe onderkomen van De Egmonder Pinck is casco opgeleverd. De bouw is bekostigd uit eigen middelen, met hulp van de Gemeente Bergen.

Gelukkig heeft de in 2017 gestarte actie tot nu toe 200 nieuwe donateurs opgeleverd. Stuur Hans Engeln een mailtje (engeln96@gmail.com) of bel 072 5065528 en meldt u aan voor vijftien euro,- per jaar, meer mag natuurlijk ook! De komende maanden zal er hard gewerkt gaan worden om de loods in te richten. Het afwerken gebeurt in eigen beheer. Er wordt een verlaagd plafond aangebracht. Muren worden bekleed. Er komt een ontvangstruimte met een klein keukentje. Want er wordt koffie gedronken…veel koffie! Ed Groen zal hier de scepter gaan zwaaien.

Gelukkig heeft de groep veel technische specialisten, het gaat allemaal lukken.

Zonder iemand te kort te doen vallen er twee op in deze groep. Een dame, Ingele Siezenga. Ze komt uit Alkmaar, maar heeft een zeemanshart. Via de Wereldwinkel en het Museum is ze met de De Pinck in contact gekomen. Direct bezig met schrapen, teren en verven. Ze staat haar vrouwtje. Dat ze daarnaast diverse instrumenten bespeelt maakt dat De Pinck tijdens evenementen extra aandacht krijgt.

En dan Berthold. Hij woont in Duitsland, komt echter al tientallen jaren in Egmond. Maar dat hij op zaterdag heen en weer naar Egmond rijdt om een aantal uren mee te werken, dat mag toch bijzonder genoemd worden.

De liefde voor het schip is voor iedereen de bindende factor. Nieuwe maar vooral “jonge” handen zijn trouwens welkom! Op 10 november 2018 is de opening van de loods gepland.

Tekst: Frits van Eck