EGMOND AAN ZEE – Nieuwe quizzen die in de smaak vallen, gratis museumbodes en informatie over de expositie ‘Egmonders bij zee en duin’. Museum van Egmond in Egmond aan Zee laat via RTV80 graag van zich lezen.

De drie nieuwe quizzen in het Museum van Egmond vallen zeer in de smaak, ook bij Duitse gasten, laat Carla Kager van het museum weten. “Kinderen vanaf drie jaar kunnen zich ermee vermaken, en voor de kinderen vanaf vijf en vanaf acht is er weer een andere speurtocht.” Ook zijn er nog gratis Museumbodes verkrijgbaar.

Eexpositie ‘Egmonders bij zee en duin’

De expositie ‘Egmonders bij Zee en Duin’ in het Museum van Egmond loopt nog tot en met 31 augustus.

In de jaren negentig tekende Egmonder Bob Denneboom met krijt een aantal Egmonders en hun bezigheden die alles te maken hebben met zee en duin. Zaal vier van het museum hangt vol met deze bekende Derpers en met bijpassende spullen. 

Daarna richt fotograaf Armando Jongejan zijn tentoonstelling in met honderd portretten van Egmonders van nu. “Over dat laatste, later meer”, belooft Kager.

Openingstijden en tarieven

Museum van Egmond, Zuiderstraat 7 in Egmond aan Zee. Geopend elke middag van 14.00 tot 17.00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Jeugd van 4 tot en met 17 jaar betaalt 2 euro, inclusief een van de quizzen. Gratis voor museumkaarthouders en donateurs met (klein-)kinderen. Meer weten? Open de website van Museum van Egmond. (Afbeeldingen: Museum van Egmond).

Drieluik van Bob Denneboom.