BERGEN – De vrijwillige Reddingbrigade Bergen heeft een nieuwe waterscooter. Het vorige vaartuig was na ongeveer zes jaar aan vervanging toe.

.
“We vervangen de waterscooter preventief, zodat het weer lang mee kan. Repareren was vanwege de kosten niet rendabel”, vertelt woordvoerder Koen van Kralingen tegen RTV80. De waterscooter is van het merk Seadoo GTI 170 SI en heeft meer vermogen dan het vorige exemplaar. Verder is de waterscooter wendbaarder en ligt het stabieler op het water. De organisatie bezit een reddingsboot en een waterscooter.

.
Tussen 12 juni en 12 september zijn per dag minimaal vier vrijwilligers op het strand en de zee aan het werk. De vrijwillige reddingbrigade in Bergen bestaat sinds april 1933. De organisatie heeft zestig actieve leden. Veruit het grooste deel van de leden (55 mensen) woont buiten Bergen, laat Koen van Kralingen weten. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om contact op te nemen.

.
Foto: Kwint Jonker in actie op de waterscooter (Foto: Vrijwillige Reddingbrigade Bergen).

Foto: Dennie van der Brande van Reddingsbrigade Nederland schonk onlangs de sleutel van de waterscooter aan voorzitter Remco van Kralingen van de reddingbrigade in Bergen.