EGMOND AAN ZEE – Na afloop van de nieuwjaarsduik op 1 januari in Egmond aan Zee kan iedereen nog eens extra goed nagenieten tijdens nieuwjaarsborrels met live muziek bij meerdere horecagelegenheden in Egmond aan Zee. Dat is een nieuwe toevoeging aan deze gezelligste Nieuwjaarsduik van Nederland, meldt de organisatie.

“De nieuwjaarsduik wordt dit jaar nóg leuker. Na twee jaar annulering maken we er samen met de horeca een groot feest van om het nieuwe jaar positief te starten. We maken er een leuke dag van voor iedereen, of je nu mee duikt of de duikers komt aanmoedigen”, laten Hidde van der Pol en Tom Valkering weten.

Brasserie Bruutt presenteert een 80/90’s party met Rob Zwaag en DJ Donovan. Bij Beach Club Chill bespeelt Rob Stoop de Piano, in Strandpaviljoen Bad Egmond komen liefhebbers in de feeststemming met Edwin Glas. Bij Bar ‘t Swintje speelt Paul Vlaar. Van der Pol: “Het is een gevarieerd aanbod waarbij voor iedereen iets te beleven valt.”

Egmond-muts en warming up

De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met zesduizend bezoekers is uniek in Nederland. Zo krijg je alleen in Egmond aan Zee de inmiddels felbegeerde ‘Egmond muts’ en komt de verse erwtensoep van de lokale restaurants Restaurant Natuurlijk en Bad Egmond.

Ook is de warming-up een publiekstrekker. Alle deelnemers warmen zich op met een dansje, onder leiding van Renate de Goede. “Dit is echt feest en het leukste aan het evenement”, aldus een deelneemster. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen.

Tom Valkering: “Het is echt een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt. Verzeker jezelf van deelname door alvast je tickets te bestellen.”

Tips voor een gezellige en veilige duik

  • Ga niet dieper dan kniehoogte.
  • Duik niet alleen en let op elkaar.
  • Draag (water)schoenen tijdens het duiken.
  • Kleed je zo laat mogelijk uit.
  • Neem na de duik een warme niet-alcoholische drank of een kop erwtensoep.

    (Foto: Rob Glas)