BERGEN – Maandagavond hield de gemeente Bergen een nieuwjaarsreceptie in de Ruïnekerk.

In haar rede belichtte burgemeester Hafkamp hoogtepunten uit 2013.

Zo sprak ze onder meer over hoe tevreden ze is over het heropende Kranenburgh, over de nieuw te bouwen sporthal in Egmond aan Zee en over het duurzame keurmerk dat haar gemeente heeft gekregen.

De Burgemeester uitte haar zorgen over hoe mensen met elkaar omgaan.

,,Ik heb in 2013 ervaren hoe onverschillig en onvriendelijk mensen met elkaar omgaan. Op social media en ook aan de balie op het gemeentehuis. Zelf heb ik naar aanleiding van de ‘bankjesaffaire’ heel vervelende reacties gekregen.

Mails met een heel agressieve toon die mij erg heeft geraakt. Als burgemeester moet je daar tegen kunnen, maar het baart mij zorgen. Kritisch mag je zijn, maar laten we het wel fatsoenlijk houden.”

In 2014 worden alle inwoners uitgenodigd hun inbreng te geven in het beleidsplan voor de toekomst van de gemeente Bergen. Het papier is nu nog wit maar de burgemeester ziet de invulling door de inwoners met belangstelling tegemoet.

Mevrouw Hafkamp stond ook stil bij de overdracht van taken van de regering aan de gemeente. Ondanks het mindere geld dat door het rijk wordt meegeven zal Bergen blijven streven naar hoge kwaliteit van de dienstverlening aan de burgers.
Samenwerking met de buren uit Castricum, Heiloo en Uitgeest zal hierbij helpen.

Geef een reactie