BERGEN – Zangeres Niki Jacobs brengt een ode aan de joodse singer-songwriters en popmuziek-iconen van deze eeuw. Met haar fluwelen zangstem zingt Jacobs nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse.

In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.

Ze zingt al meer dan tien jaar en heeft inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd en is vooral bekend geworden om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven.

Vanuit haar klassieke vocale scholing specialiseerde Jacobs zich in het zingen van Jiddische liederen en ontpopte zich als een begaafd vertolker.

Zij wordt beschouwd als één van de beste zangeressen van dit moment. Niki Jacobs zang, gitaar; Pieter Jan Cramer van den Bogaart piano, accordeon; Emile Visser cello; Hubby Jenkins banjo, mandoline, gitaar, zang; Jason Sypher contrabas.

Zaterdag 16 maart om 20.00 uur. Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. Kaarten ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en vanaf een half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.