REGIO – In de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep, zoals het ziekenhuis in Alkmaar, blijft ook na zaterdag 25 september de richtlijn voor anderhalve meter afstand gehandhaafd voor personeel, bezoekers en patiënten.

.
De richtlijn van de Federatie van Medisch Specialisten blijft van kracht, laat het ziekenhuis weten. De Noordwest Ziekenhuisgroep schrijft op Facebook: “In het ziekenhuis bevinden zich altijd mensen met een kwetsbare gezondheid. Ook behandelen wij kwetsbare patiënten, bij wie het vaccin soms niet werkt. Het afstand houden beschermt deze patiënten tegen risico op overdracht van COVID-19. Daarnaast willen we voorkomen dat medewerkers besmet raken en niet kunnen werken. We houden het daarom nog even zoals het is.”

.
De Noordwest Ziekenhuisgroep adviseert bezoekers van de ziekenhuizen mondneusmaskers te dragen op de patiëntenkamers. “Dit ter bescherming van je naaste.” Verder: “Breng je een bezoek aan het ziekenhuis en heb je hoest- of niesklachten? Draag dan binnen het ziekenhuis altijd een medisch mondneusmasker.”