Sfeervol ‘ons-kent-ons-gevoel’ met de Derpers

EGMOND AAN ZEE – Wie gisteren tussen 12.00 en 13.00 uur supermarkt Jumbo in Egmond aan Zee binnenliep, kan ze niet gemist hebben. Het Egmondser artiestenduo Aagie en Gre maakten het winkelen extra feestelijk tijdens de één na laatste openingsdag van deze winkel. Vandaag gaan de deuren van Jumbo in Egmond aan Zee voorgoed dicht. Dekamarkt neemt het stokje op 23 november over.

“Ik kijk terug op een hele leuke afsluiting van mijn ondernemersleven in Egmond”, vertelt supermarktmanager Gerard Honigh na afloop van het feestelijke afscheid dat hij en zijn vrouw Dorien donderdagmiddag organiseerden.

‘Dorpswinkel’

“Met een slokkie voor alle klanten in de winkel die het speciale moment wilden meebeleven, was het heel gezellig, vertelt de ondernemer tevreden. “Er kwamen veel ‘Derpers’ naar de winkel. Het ons-kent-ons-gevoel hoort erbij, we zijn tenslotte een dorpswinkel.”

Gerard was 34 jaar supermarktmanager. In het gebouw aan de Voorstraat runde hij samen met Dorien twee keer een supermarkt. Eerst van 1996 tot 2005 de winkel van de voormalige keten Super de Boer. Het echtpaar runde vervolgens tot 2018 een winkel in Amsterdam-Zuid.

Kortingen tot 50 procent

Vervolgens ging Gerard Honigh met pré-pensioen. Maar na een paar maanden ontdekte hij dáár nog niet aan toe te zijn. “Egmond, de dorpscultuur en de mensen in de winkel, ik kon het nog niet missen. Daarom ging ik opnieuw als supermarktmanager in Egmond aan Zee aan de slag, dit keer voor Jumbo.”

Om de winkel goed leeg te maken, heeft supermarkt Jumbo deze laatste openingsweek kortingen tot vijftig procent.

(Foto’s: Andra Rijtema/ Dré Design)

(Foto: RTV80/ Marina Schenk)