BERGEN AAN ZEE – Het zevende concert in de zomerserie in het Vredeskerkje brengt Fay Lovsky, veelzijdige muzikale duizendpoot, en Arthur Ebeling, de koning van de Gretsch-gitaar.

Een nostalgische avond met rhythm & blues, jazz, country, en blues standards. Donderdag 26 juli om 20.00 uur. Gewapend met zingende zaag, theremin, toetsen en gitaar deelt de met een Edison bekroonde Lovsky het podium met de koning van de Gretsch gitaar: Arthur Ebeling.

Het fantastische instrument is een onderdeel van Ebelings motoriek: met een ongelooflijke souplesse tovert hij er jazz, rhythm and blues, folk en rock uit. Lovsky en Ebeling hebben een indrukwekkende muzikale staat van dienst en een uniek gevoel voor gekke en vertederende liedjes.

De avond wordt een Aha Erlebnis, met onder vele anderen: ‘It’s too darn hot’, ‘The Mockingbird Hill’, ‘The Monkey’… Ze komen allemaal langs. Fay Lovsky: zang, gitaar, toetsen, theremin en zingende zaag. Arthur Ebeling: zang, gitaar en percussie.

Voor informatie en reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-38149037. Kaarten zijn te koop in de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal, zolang de voorraad strekt.

Het volgende concert in het Vredeskerkje is 16 augustus met violiste Diamanda Dramm en contrabassist James Oesi. Kijk voor alle info op www.kunstgetij.nl.