EGMOND AAN DEN HOEF – Egmonder Marcel Halff, eigenaar van geluidsstudio BAERMUSIC in Egmond aan den Hoef, wist niet wat hij hoorde toen de Oekraïnse zangeres Nicka, dochter van de Oekraïense consul, aankondigde een lied te willen opnemen als wake-up call voor de schrijnende oorlogssituatie in haar land.

Samen met haar ouders bezocht ze de geluidsstudio gistermiddag 6 maart. Ze nam het nummer in vijf talen op, namelijk in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en het Oekraïens. De zangeres wil de in Egmond gemaakte videoclip zo breed mogelijk verspreiden om met het strijdlied de aandacht te vestigen op het onrecht dat de inwoners van Oekraïne wordt aangedaan.

‘Roos krijgt de vorm van een bom’

Marcel Halff: “Het was een indrukwekkende en emotionele gebeurtenis. Vooral de moeder van de uit Kiev afkomstige Nicka was in shock. Het was duidelijk merkbaar hoe zeer zij onder spanning staat. De zangeres zingt over wat je als kind kan overkomen. Je denkt dat de hele wereld er mooi uitziet en het hele leven bestaat uit rozen. Totdat de rozen de vorm krijgen van een bom, de schoonheid van een roos ruw wordt verstoord.”

De Egmondse Carmen Luttik, die zich professioneel bezighoudt met kleinkunst, bracht Nicka met Marcel Halff in contact. Luttik was verantwoordelijk voor de artistieke begeleiding en Halff voor de audiokwaliteit en alle faciliteiten. De videoclip komt vanavond, maandag 7 maart, online.