SCHOORL – Met lichtjes op alle 416 treden naar een van de hoogste duintoppen in de Schoorlse Duinen is de vernieuwde duintrap officieel in gebruik genomen. Het geld voor het herstel van de trap werd bijeengebracht via een sponsoractie. Honderden donateurs adopteerden een trede.

Boswachter Patricia van Lieshout: “Mensen konden een hele of een deel van een trede sponsoren. Het geld was binnen enkele dagen binnen. Hieruit blijkt dat veel mensen de Schoorlse Duinen waarderen. Achter elk naamplaatje op de trap zit een mooi verhaal. Een opa en oma doneerden voor elk kleinkind een trede, maar er kwam ook een donatie van de bootcampgroep die hier regelmatig traint.”

De twee trappen zijn begin 2022 vernieuwd. Het hout van de treden werd vervangen door cortenstaal, dat zeker weer een halve eeuw meegaat. Donderdag was de feestelijke heropening en zetten donateurs ‘hun’ trede in het licht.

Buitenfonds, werver van geld voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, verzorgde de sponsoractie. Deze organisatie startte inmiddels een nieuwe inzamelingsactie voor het duingebied: de uitkijktoren bij Catrijp is volgens Staatsbosbeheer hoognodig aan vervanging toe.

Foto: Paul Hof en zijn familie. Hij beklom de trap ontelbare keren. Vroeger met zijn twee dochters en later, als oppasopa, ook met zijn kleinzonen. (Bron foto: Staatsbosbeheer).