EGMOND – De reddingsboot van KNRM Egmond is voor groot onderhoud op Texel. Volvo dealer Betzema neemt de motoren en aandrijving onder handen. De KNRM verwacht het vaartuig eind april weer terug in het botenhuis.

Tot die tijd gebruikt de reddingsmaatschappij een ‘reserveboot’, een vaartuig uit IJmuiden. Deze is van dezelfde Valentijn-klasse en heet De Redder.

Volgens Henk Biesboer van de KNRM heeft de reserveboot meer vermogen en nog betere navigatie en communicatiemogelijkheden dan de Adriaan Hendrik.

De KNRM Egmond gebruikt de Adriaan Hendrik nog een jaar. Daarna neemt de reddingsmaatschappij een nieuwe reddingsboot in gebruik.

“Biesboer: “We hebben al een keuze gemaakt. Het wordt een reddingsboot van de Van wijk klasse. Deze bevat nieuwe techniek en ziet er hetzelfde uitziet als de reserve boot die we nu gebruiken.”

Biesboer meldt verder dat de reddingsmaatschappij over een jaar een nieuwe reddingsboot in gebruik neemt. “Deze is van de Van Wijk-klasse’ en ziet er ongeveer hetzelfde uit als de reserveboot.

De Adriaan Hendrik (Foto: Rob Glas)

Henk Biesboer (KNRM) in de reserve reddingsboot