EGMOND AAN ZEE – Tussen de jeugdleden van Achilles werden onderlinge wedstrijden gehouden. Buiten en binnen de sporthal heerste een tropische temperatuur.

Ondanks de warmte waren er heel veel belangstellenden waaronder: de ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, om de prestaties van de kinderen te bewonderen.
Ook de peuters en kleuters kwamen aan de beurt. Enthousiast en onder applaus liepen zij de grote hal in en presenteerden zij zich aan het publiek.

Terwijl de kleuters zich achter de schermen voorbereiden, werkten de peuters een uitgezet parcours af. Na 15 minuten waren de kleuters aan de beurt, hun programma was al meer uitgebreid. De vorderingen tussen de verschillende groepen waren goed waarneembaar.

Een groot compliment aan de kinderen die het afgelopen jaar hun best hebben gedaan en nu met trots dit hebben getoond. Geweldig gedaan jongens en meisjes! Iedereen kreeg ter herinnering een medaille en een diploma mee naar huis en een ijsje voor verkoeling.

Ook de gevorderden en de turnsters kwamen aanbod. Het parcours werd voor deze competitie razend snel omgebouwd. De wedstrijden worden gehouden op: de lange mat, de brug, de evenwichtsbalk en de kast.

In vier groepen van verschillend niveau streden zij om de hoogste punten. Een deskundige jury beoordeelde de oefeningen en brachten hun score uit. Door het hoge niveau lagen de punten heel dicht bij elkaar en was er spanning tot op het einde van de oefeningen.

Uiteindelijk werden de namen per groep van de drie besten bekend gemaakt en de bekers met het deelnemerscertificaat onder luid applaus uitgereikt. Isa Mulder werd de club kampioen!

Nadat alle kinderen met beker en certificaat op de foto waren gegaan, ging iedereen tevreden en voldaan naar huis. Ook zij kregen na afloop een ijsje.