HEILOO – Hoe kun je een agressieve klant herkennen en hoe diefstal of escalatie voorkomen? Wat is ondermijnende criminaliteit en welke risico’s loop je als ondernemer? Dat en meer horen ondernemers op vrijdag 13 oktober tijdens een ondernemersontbijt in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het thema is veilig ondernemen.

Het ondernemersontbijt vindt plaats de Week van de Veiligheid en is bedoeld voor ondernemers uit de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Zij krijgen informatie over de risico’s van vormen van criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven. Onder andere komen ontwikkelingen en preventie aan bod. Het ontbijt is een initiatief van het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) en de BUCH-gemeenten.

Impact

Wethouder Economische Zaken Rob Opdam van de gemeente Heiloo opent het ontbijt. Daarna geeft projectleider ondermijning van PVONH een presentatie over ondermijning. Vervolgens kunnen de ondernemers deelnemen aan een workshop over agressie en geweld.

Josefien Hofstede van PVONH: “Als je als ondernemer te maken krijgt met criminaliteit, heeft dat veel impact op jezelf, je medewerkers en je bedrijfsvoering. Daarom vinden wij dit een belangrijk onderwerp om met elkaar over in gesprek te gaan om samen te proberen criminaliteit zoveel mogelijk voor te zijn.”

Het ontbijt op 13 oktober in de Cultuurkoepel Heiloo begint om 07:30 uur en duurt tot ongeveer tot 09:45 uur. Aanmelden kan tot 11 oktober online.