EGMOND-SCHOORL – In het kader van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) brengt wethouder Wiesehahn-Vrijman (Economische zaken) een bezoek aan bedrijven in Egmond aan Zee en Schoorl. Met dit regionale initiatief wordt ondernemerschap in het zonnetje  gezet. De gemeente hoopt dat ondernemers met een personeelstekort en werkzoekenden tijdens KBBBD bij elkaar komen.

De tekst loopt door onder de foto.

Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman samen met ondernemers Sandy Dekker-van der Vliet van Bike Shop Egmond en Mats Dekker van Vis aan Zee. (Foto: ©Hans Brouwers/ Habrofotografie).

Donderdagochtend bezocht de wethouder Vis aan Zee in Egmond aan Zee en vandaag (maandag) brengt hij een bezoek aan Witte Constructie in Schoorl. Volgens de gemeente versterkt KBBBD de banden tussen lokale ondernemingen, het midden- en kleinbedrijf en de inwoners. Het biedt bedrijven een uitgelezen kans om kennis te maken met potentiële nieuwe medewerkers, stagiairs, (nieuwe) klanten en de inwoners van de gemeente Bergen.

Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman: “De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zijn meer dan alleen een gelegenheid om bedrijven te bezoeken; het toont lokale trots, ondernemerschap en gemeenschapszin. Laten we samen deze waardevolle band tussen ondernemers en inwoners versterken en daarmee onze economie een zetje geven.”

Samenwerking ondernemers Egmond aan Zee

Als onderdeel van de KBBBD organiseerde de ondernemersvereniging in Egmond zaterdag 16 maart een open dag. Hier maakten werkzoekenden kennis met werkgevers in Egmond aan Zee. Tijdens deze dag stonden de deuren van verschillende hotels, restaurants en winkels open voor geïnteresseerden. Bezoekers werden persoonlijk voorgesteld aan de ondernemers, kregen de mogelijkheid om werkplekken te bekijken en kwamen meer te weten over de beschikbare functies en arbeidsvoorwaarden.

“We zijn verheugd om samen te werken met andere lokale bedrijven en hopen zo goede werknemers te vinden in deze krappe arbeidsmarkt. Egmond aan Zee staat bekend om zijn gastvrijheid en levendige sfeer, en we zijn ervan overtuigd dat we op 16 maart personeel kunnen verleiden om in Egmond te werken”, aldus Mats Dekker, een van de deelnemende ondernemers.

16 t/m 24 maart

Van 16 tot en met 24 maart staan de deuren open van lokale ondernemingen tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Bekijk alle deelnemende bedrijven in de gemeente Bergen op de website van de organisatie.