REGIO – Patiënten van het ziekenhuis in Alkmaar en de andere ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep kunnen zich sinds dinsdag 11 thuis online aanmelden voor een afspraak.

Dat kan door het patiëntenportaal Mijn Noordwest te gebruiken.

“Dit is een mooie service voor patiënten. Zij kunnen nu in de thuissituatie rustig de persoonlijke gegevenscheck doen en wanneer nodig direct zaken aanpassen. Zo zorgen we ervoor dat alle gegevens actueel blijven”, zegt Sanne van Hoolwerff, programmaleider digitaal gastvrij ziekenhuis.

Hoe gaat het digitaal aanmelden in zijn werk? Patiënten krijgen een dag van tevoren een e-mail met het verzoek zich online aan te melden.

Het is dan niet meer nodig langs de aanmeldzuil bij de ingang van het ziekenhuis te gaan. Patiënten kunnen direct doorlopen naar de afdelingszuil en zich hier aanmelden met het e-dagticket die ze per mail kregen.

De ziekenhuisbezoeker kan het ticket op de afdeling via de telefoon of uitgeprint voor de aanmeldzuil houden. Zo weet het personeel dat de patiënt aanwezig is.

Volgens Sanne van Hoolwerff is een goede doorstroming bij de ingangen van de ziekenhuizen vanwege corona urgenter dan voorheen.

“De testperiode heeft ons geleerd dat zo’n 20% van onze patiënten hiervan gebruik wil maken. Mooi dat we hieraan op deze manier een bijdrage kunnen leveren.”