BERGEN NH – De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket verschillende digitale informatieavonden voor hun inwoners om energie te besparen. Het motto is: samen optrekken om stappen te zetten naar een verduurzaming van de woning.

De webinars gaan over de inkoopactie woningisolatie, het verduurzamen van een vooroorlogse woning en een jaren ’90 – ’00 woning.

Tijdens het webinar geeft een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket informatie en kunnen vragen worden gesteld via de chat.

Bezoekers van een online informatieavond, tevens eigenaar van woningen uit de jaren ’90 – ’00, maken kennis met een stappenplan.

Zij krijgen ook informatie over lokale initiatieven, subsidies en financieringen, de lokale inkoopactie voor isolatie en gratis adviesgesprekken.

Verschillende bouwjaren betekent andere soorten huizen en een ander stappenplan voor het verder verduurzamen van de woning. Daarom zijn er aparte informatieavonden.

Wethouder Duurzaamheid van de gemeente Bergen, Erik Bekkering, legt uit: “De stap naar duurzame energievoorziening is een stap die we met elkaar moeten zetten. Dat kunnen we niet alleen. Met deze webinars hopen we onze inwoners te helpen om samen deze stap te maken.”

Op dit moment loopt er ook een inkoopactie voor woningisolatie, in samenwerking met regionale bedrijven. Deze avonden wordt advies gegeven over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Wethouder Bekkering is overtuigd van deze actie: “Ongeacht hoe we de woning straks verwarmen is het altijd beter zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Dus dan is isoleren de belangrijke stap om te maken.”

Wanneer en aanmelden:

*22 en 24 november (19.30 uur): verduurzamen van een vooroorlogse woning.

*22 en 24 november (20:30 uur): inkoopactie woningisolatie.

*29 november en 1 december, (19:30 uur): verder verduurzamen van een jaren ’90 – ’00 woning.

Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl (klikken op de knop voor de energiebesparingsaanpak of inkoopactie isolatie).

Aanmelders ontvangen een link per e-mail en kunnen zo op de bijbehorende avond het webinar bekijken. Telefonisch aanmelden kan ook: 072 743 39 56.