BERGEN – Kunst toegankelijk maken voor iedereen – dat is al jaren dé grote drijfveer van Ineke Aronds. En daarom sluit de galerie van haar kunsthandel aan de Ruïnelaan 3b in Bergen op 31 december 2018 de deuren.

Tegelijkertijd zet ze die deuren de dag erna online juist wagenwijd open: via www.inekearonds.nl zijn alle werken en nieuwe aanwinsten 24/7 te bekijken. In vergelijking met een fysieke galerie zou online afstandelijk zijn, of onpersoonlijk. Ineke Aronds bewijst het tegendeel.

Ze komt met alle plezier op afspraak langs om een kunstwerk in het ‘echt’ te laten zien. En ook online adviseert ze met net zoveel plezier. “Ik wil mijn klanten vooral inspireren. Via de site en op afspraak kan ik ze op een veel bredere manier laten zien wat ik in huis heb.

Niet langer begrensd door de muren van de galerie, maar via de oneindige openheid van mijn site.” Online betekent voor Ineke Aronds niet helemaal het einde van offline.

“Ik heb plannen om pop-up-concept exposities te organiseren. In Bergen – ik vergeet mijn dorp niet! – maar ook op andere plaatsen in Nederland. Zo bezien wordt het dus veel persoonlijker: ik kom naar mijn klanten toe!”

De afgelopen 27 jaar heeft Ineke Aronds met veel plezier de schilderijen van onder andere Bergense School en tijdgenoten verkocht, speciale tentoonstellingen rondom hedendaagse kunstenaars georganiseerd en gaf zij in 2016 met succes in eigen beheer het boek over Hans van Draanen uit na een succesvolle crowdfundingcampagne.

Op www.inekearonds.nl kunt u vanaf 1 januari 2019 terecht voor de in- en verkoop van schilderijen, voor advies en taxaties en voor informatie over exposities of om een afspraak te maken.