BERGEN AAN ZEE – Bergen aan Zee blijft deze zomervakantie goed bereikbaar dankzij een gratis shuttlebus. Dat laat wethouder Ernest Briët dinsdag weten.

De shuttlebus is een alternatief voor de bus van vervoersmaatschappij Connexxion, dat voorheen de verbinding tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee verzorgde. Vanwege personeelstekorten kan dit bedrijf deze service niet aanbieden, net als vorig jaar. “Om de bereikbaarheid van Bergen aan Zee, met name tijdens de zomerperiode, te waarborgen, heeft de gemeente wederom besloten een alternatief aan te bieden”, aldus Briët.

‘Bereikbaarheid is cruciaal’

De kustbus, die buiten de vaste afspraken voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord valt, was voor Connexxion geen verplichting. Door het wegvallen van de kustbus is Bergen aan Zee minder bereikbaar voor bezoekers die gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Wethouder Briët benadrukt het belang van een goede bereikbaarheid: “Als gemeente vinden we het cruciaal dat Bergen aan Zee goed bereikbaar blijft, vooral tijdens de zomervakantie. Het is onwenselijk dat bezoekers overstappen naar vervoer per auto, dat de buurtbus (buslijn 410) onder druk komt te staan of dat bezoekers helemaal niet naar Bergen aan Zee komen.”

“Het aanbieden van een alternatief in de vorm van een shuttlebus is daarom noodzakelijk. Op deze manier levert de gemeente een bijdrage aan de duurzame bereikbaarheid van Bergen aan Zee.”

In de zomervakantie elke dertig minuten

Tijdens de zomervakantie, van zaterdag 22 juli tot en met zondag 3 september, rijdt de kustbus tussen 11.00 en 19.30 uur van Bergen Plein naar Bergen aan Zee en weer terug. De bus rijdt elke dertig minuten volgens een vaste dienstregeling.

Connexxion publiceert de dienstregeling op de reisplanner. Alle informatie over de kustbus is daardoor automatisch online beschikbaar. Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus en het gebruik ervan is gratis.

Extra bereikbaarheid voor fietsers

Eind vorig jaar creeërde de gemeente Bergen extra parkeerplekken voor fietsen aan de boulevard van Bergen aan Zee. Bezoekers kunnen zo gemakkelijker het strand bereiken. Briët: “Door het aanbieden van voldoende parkeerplaatsen voor fietsen moedigt de gemeente actief het gebruik aan.”

Op deze foto van vorig jaar: burgemeester Lars Voskuil (links) bij de shuttlebus (archieffoto Flessenpost uit Bergen, gemaakt door Hans Brouwers/ Habrofotografie).