BERGEN NH – De fractie van Gemeentebelangen van Bergen stapt over naar de nieuwe partij ONS DORP. De fractie gaat namens ONS DORP deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Dat laten de fractieleden Mariëlla van Kranenburg, Michiel van den Busken en Cor Kraakman vandaag (woensdag 13 oktober) weten in een persbericht. Eerder dit jaar maakte nitiatiefnemer van de nieuwe partij Henk Borst zijn plan bekend. Ook Koos Bruin van Behoorlijk Bestuur Bergen liet vervolgens weten na de verkiezingen op te gaan in ONS DORP, evenals oud-VVD-wethouder Jan Houtenbos.

Volgens Gemeentebelangen spraken het bestuur en de fractie al enige tijd over de komende gemeenteraadsverkiezingen en het toekomstperspectief in de breedste zin van het woord. “De conclusie van de fractie was unaniem; het opgaan van de fractie in ONS DORP is de enige en juiste keuze”, schrijft de fractie. “Mede hierdoor ontstaat er een lokale partij die niet alleen dezelfde opvattingen deelt met Gemeentebelangen, maar ook een partij die wortels heeft in alle kernen van de gemeente. Iets wat Gemeentebelangen al jaren essentieel voor draagvlaak beschouwd.”

Verder schrijft Gemeentebelangen in het persbericht: “Bestuurlijke vernieuwing, heldere en eerlijke communicatie, inwoners laten meedenken, meepraten en actief betrekken bij beleid vóórdat het tot stand komt in plaats van hogerhand beslissingen opleggen, zijn allemaal zaken waar overeenstemming qua denkwijze is. Maar ook verstandig beleid dat oog heeft voor de nieuwe financiële realiteit waarmee gemeentes te maken hebben, is een beleidsterrein waar de ideeën van Gemeentebelangen overeenkomen met die van ONS DORP.”

De nieuwe partij heeft een website: partijonsdorp.nl.

Afbeelding: ONS DORP.