EGMOND AAN ZEE – binnenkort gaan de bewoners Van de Jacob Glasstraat in Egmond aan Zee aan de slag met het planten van maar liefst negenhonderd plantjes, vertelt Caro Bonink aan RTV80.

De bewoners maakten samen een groenplan voor hun verwaarloosde straatje en plantsoen. Dat deden ze in het kader van het project ‘Groen in de Buurt’ van de gemeente Bergen. Het plan werd goedgekeurd en inmiddels zijn de eerste stappen gezet met het budget dat kregen van de gemeente. Een loon- en aannemingsbedrijf uit Egmond ging aan de slag en de bewoners kochten bio border pakketten.

Wethouder Briët op bezoek

Wethouder Ernest Briët kwam samen met de gebiedsregisseur een kijkje nemen en sprak met de initiatiefnemers. “Voor het eerst doen we iets samen in het straatje. We hebben nu een appgroep en we komen samen om plannen te maken. We vieren zelfs samen Koningsdag en kijken uit naar een prachtig groen vlinder- en bij-vriendelijk straatje. Wij hopen ook dat er geen fietsen meer doorheen sjezen”, zeggen de initiatiefnemers.

“Het is fantastisch dat de gemeente Bergen ons deze mogelijkheid biedt. We hopen dat andere straten in Egmond aan Zee ons voorbeeld volgen. Zo wordt ons dorp nog mooier”. 

‘Fantastisch dat iedereen meedoet’

Wethouder Briët was positief verrast over de grootte van het Groenplan. “Fantastisch dat iedereen meedoet en de oppervlakte daardoor groot is. Dan gaat de hele straat er in een keer prachtig uitzien”. Hij komt graag het laatste plantje planten. (Foto’s: Caro Bonink).