BERGEN – Zondag 11 september verzorgd IVN-gids Jos Bos van het instituut voor natuureducatie een wandeling door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. Het klimaat is precies goed voor paddenstoelen. Ook begint de natuur zich voor te bereiden op de herfst. Struiken en bomen zijn aan het verkleuren in bruin, geel en goudtinten. En er zijn mierenhopen en vlinders nog te bewonderen in dit jaargetijde.

Wandel mee met gids Jos Bos en ontdek al het moois wat de natuur te bieden heeft. De wandelroute is gemaakt voor het hele gezin. De start is om 10:15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. In de bezoekersruimte is koffie en thee te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt een bijdrage gevraagd van 3,00 euro per persoon, kinderen mogen gratis mee. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats).