BERGEN NH – Het Open Atelier, georganiseerd door Sport-Z, is een nieuw project voor alle inwoners van de gemeente Bergen die kunst en cultuur willen verankeren in lokale wijken. Zij kunnen elke week op maandag hieraan deelnemen bij Stichting Welzijn Bergen aan Binnenhof 9 in Bergen.

Tijdens het Open Atelier staat het gezamenlijk creĂ«ren, ontmoeten en verbinden centraal, vertelt een medewerker van Sport-Z. “Buurtbewoners kunnen creatieve vaardigheden verkennen, nieuwe mensen ontmoeten en een positieve impact hebben op hun directe omgeving. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en zinvolle manier om bij te dragen, het Open Atelier verwelkomt iedereen met open armen.”

Woonplezier en verbinding

Dit initiatief stimuleert bewoners om samen te werken, deel te nemen en bij te dragen aan de artistieke en culturele ontwikkeling van hun wijk. Volgens Sport-Z spelen kunst en cultuur een cruciale rol bij het verhogen van het woonplezier en het bevorderen van verbinding in de gemeenschap. “De kracht van het Open Atelier ligt in de toegankelijkheid van de activiteiten en de aandacht voor het individu.”

Het Open Atelier is een activiteit die vanaf deze maand elke maandag van 13.00 tot 15.00 uur plaatsvindt. Iedereen die meer kunst en cultuur aan hun woonomgeving wil toevoegen, is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan op elk gewenst moment binnenlopen en deelnemen. Meer informatie kunt u op vragen bij Sander Kager via s.kager@sport-z.org of bel via 06-38326768.