SCHOORL / GROET – Disc Golf Noord Holland houdt zaterdag 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur op haar parcours in de duinen van Schoorl/Groet een open dag. Bezoekers van alle leeftijden kunnen kennismaken met deze buitensport.

Het disc golf parcours in de duinen van Schoorl, in het Groeter Zandgat, is het eerste disc golf parcours van Noord Holland. Disc Golf lijkt op het traditionele golf, maar dan met een disc of frisbee in plaats van clubs en een balletje.

De hole bestaat uit een stalen mand met kettingen op een paal, een zogeheten pole hole. De bedoeling is de disc met zo min mogelijk worpen in de mand te werpen. Als dat gelukt is, mag je naar de volgende hole.

Tijdens de open dag zijn er diverse activiteiten, zoals demonstraties van een semi-professionele disc golfer en men kan zelf proberen te putten (in één worp de disc in de mand gooien).

Er is tevens een wedstrijd waar bezoekers leuke prijzen mee kunnen winnen. Wie tijdens de open dag het hele parcours wil spelen, kan een uitrusting tegen een gereduceerd tarief huren.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van DiscGolf NH (facebook.com/DiscGolfNH).
Disc Golf Noord Holland is gedurende de open dag te vinden bij de ingang naast De Bokkesprong aan Heereweg 337 in Groet.

Disc golf is voor jong en oud.