BERGEN – Op de laatste zondag van de Kunst10Daagse (31 oktober) is het voormalige woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst opengesteld voor publiek. Inmiddels is deze inspirerende plek al meer dan achttien jaar een verblijfplaats voor schrijvers, dichters en vertalers die er een maand lang in alle rust kunnen werken.

Er zijn korte voordrachten te beluisteren van schrijvers en dichters die dit jaar in het huis verbleven. A. Roland Holst Fonds en het Bert Schierbeek Fonds organiseren deze open dag. Van beide fondsen zijn bestuursleden aanwezig, evenals Jan van der Vegt, biograaf van Roland Holst. Hij geeft tekst en uitleg over het huis en zijn kleurrijke bewoner.

llustrator/schrijver van prentenboeken Milja Praagman vertelt over haar nieuwste boek ‘Magneetje’, een geïllustreerde dichtbundel voor kinderen, en over haar verblijf in het Roland Holsthuis. Aanvang: 12.00 uur.

Ook oudhistoricus en schrijver Willemijn van Dijk is present vanaf 14.00 uur. Ze publiceerde ‘Via Roma’ over de geschiedenis van Rome in vijftig straten. Ook schreef Willemijn van Dijk ‘De opvolger’, een literaire biografie van keizer Tiberius. In 2019 verscheen haar historische roman ‘Het wit en het purper’, die werd bekroond met de BNG Literatuurprijs 2020.

Roman- en toneelschrijver Marijke Schermer is bekend van haar lovend ontvangen romans ‘Noodweer’ en ‘Liefde, als dat het is’. Dit jaar verscheen van haar in de Terloops-reeks (Van Oorschot) ‘Gods wegen’, over het Brabants Kloosterpad en veel meer. Ze is aanwezig om 16.00 uur.

Het Schrijvershuis is gevestigd aan Nesdijk 7 in Bergen. De open dag duurt zondag 31 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.
De toegang is vrij, reserveren is niet mogelijk. Een coronacheck is bij binnenkomst van toepassing.

Zie ook www.rolandholstfonds.nl.

Willemijn van Dijk (Foto: Tessa Posthuma de Boer)