EGMOND AAN DEN HOEF – Stichting Techniek voor Kinderen (TVK) in Egmond aan den Hoef hield op 11 mei open dag. De organisatie benadrukte dat de technische en creatieve lessen die professionals wekenlijks aanbieden in het voormalige gebouw van de Boswaidschool gevaar loopt.

De oude school staat op het punt te verdwijnen door nieuwbouwplannen. Het huurcontract loopt af op 1 januari en dan moet de stichting de twee lokalen leeg opleveren. Voor het wegvallen van de locatie vraagt TVK aandacht, óók op deze open dag.

Flipperkasten en kerstbomen

Met bijvoorbeeld hamers, figuurzagen, soldeerbouten, lasapparatuur, verf en electronica zijn leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 wekenlijks aan het werk in Egmond. Ze maken de meest uiteenlopende creaties, zoals vogelhuisjes, bellenblaasmachines, flipperkasten en kerstbomen met lichtjes. Daarnaast maken de kinderen bijvoorbeeld kussentjes en truien.

‘Voor ontwikkeling en zelfredzaamheid’

“Dit zijn activiteiten waaraan de kinderen op school nauwelijks toekomen, handarbeid wordt niet meer aangeboden. En creatief bezig zijn is juist zo belangrijk voor hun ontwikkeling en zelfredzaamheid”, vertelt Nico Groot, een van de vrijwilligers die de leerlingen begeleidt. Omdat het nog onduidelijk is wanneer het gebouw tegen de vlakte gaat, hoopt de stichting nog wat langer van het gebouw gebruik te mogen maken. RTV80 bezocht de open dag en sprak met Nico Groot.