EGMOND AAN DEN HOEF – Ook in 2017 wordt september weer de maand van een nieuw seizoen met diverse activiteiten van de stichting Anders Actieven. Voor iedereen binnen de gemeente Bergen en de aangrenzende regio ligt er een mooi programma gereed.

Er is een aanbod van taalcursussen Spaans voor zowel beginners als gevorderden en naast een beginnerscursus ook een ‘opfris-‘ conversatiecursus Engels in het Dorpshuis.

Vakbekwame docenten begeleiden de cursisten in een aangepast programma. Er is ook de wekelijkse computersoos waar iedereen met problemen of vragen over de computer, laptop of tablet kan binnenstappen. Er wordt gewerkt met zowel het Windows- als het Apple- besturingssysteem.

Ook zijn er de cursussen tekenen en schilderen (met wachtlijst!) eens in de veertien dagen: een gelegenheid om onder leiding van vakbekwame docenten zich uit te leven in lijn en kleur.

Ook eens in de veertien dagen, is er de cursus Intuïtief tekenen en schilderen met niet zozeer de nadruk op de techniek, maar meer op de expressie en de symboliek van kleuren en vormen.

De wekelijkse bridgesoos is een gezellige woensdagmiddagactiviteit waar onder het genot van een kopje koffie wordt gespeeld in een ontspannen sfeer. Anders dan bij andere bridge-groepen is men bij Anders Actieven ook welkom als men geen (vaste) bridgepartner heeft.

Voor degene die van biljarten houdt is er volop gelegenheid om met een groepje samen te spelen op een ochtend of een middag. Voor de jeugd van groep 5 t/m 8 is er de figuurzaagclub op woensdagmiddag.

Mensen die interesse hebben om zelf een cursus te geven of een inloopactiviteit te organiseren om de eigen kennis en vaardigheden te delen met anderen kunnen contact opnemen via andersactievenegmond@gmail.com. De ruimte is ook ‘s avonds beschikbaar. Open middag in Dorpshuis Hanswijk op woensdag 23 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.