EGMOND AAN DEN HOEF – De film met als titel ‘Egmond de moeite waard’ zal op zaterdag 9 september tijdens de Open Monumentendagen vertoond worden op groot scherm.

Deze door Jurriaan Brands gemaakte historische documentaire over de geschiedenis van tien jaar Hart voor Egmond uit de jaren zeventig in de vorige eeuw zal vanaf 11.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur te zien zijn. Deze helaas nog steeds actuele documentaire laat zien hoeveel er de laatste decennia veranderd is in de Egmonden. Er komen veel Egmonders aan het woord.

Op zondag 10 september speelt accordeonist Cees Oud samen met zangeres Marit Verver in deze monumentale hoeve met de uitzonderlijke akoestiek. Dit oorstrelende luisterconcert begint om klokslag 16.00 uur.

Het is overigens vreemd dat deze zeer oude hoeve uit ca.1555 én Rijksmonument in het geheel niet voorkomt in het programmaboekje van de Open Monumenten dagen. Museumhoeve Overslot is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 uur, of als de deur open staat, te vinden aan de Slotweg.