BERGEN NH – Opening Veteranenplantsoenen in Bergen

Na Castricum en Uitgeest krijgen ook Heiloo en Bergen een veteranenplantsoen. Deze gedenkplaatsen worden op zaterdag 26 juni geopend, in het bijzijn van Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk.

.
Het perk met witte anjers en een bord met daarop ‘Veteranenplantsoen’ Barlaken, is in Bergen bij het Oranjeplantsoen. Hierbij staat een bankje om rustig na te denken over het grote goed dat ‘Vrijheid’ heet en degenen die daarvoor hun leven hebben gegeven.

.
Het landelijke Veteranencomité riep eerder op in dorpen en steden witte-anjer-perkjes aan te leggen. “Het doel is om aan de bevolking te laten zien dat er veteranen zijn die met risico voor hun eigen leven zich hebben ingezet voor vrede. En dat er een plek is waar de veteranen met elkaar in gesprek kunnen gaan over hun missies”, zegt Hans Walrave van het Veteranen Comité de BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo).

.
Burgemeester Peter Rehwinkel: “Na Amsterdam, Castricum en Uitgeest is er nu ook bij ons een gedenkplaats voor veteranen. We kunnen hier respect en waardering voor veteranen tonen. Ook is het een plek voor bezinning, want vrijheid is niet vanzelfsprekend.”