EGMOND AAN ZEE – Vrijdag 29 april is een groot bouwdoek onthuld door bewonerscommissieleden van de Eisenhowerflat Harry Harms en Roos van Helvert-Groen, aannemer Rick Kops en directeur-bestuurder van Kennemer Wonen Dick Tromp.

Hierop is te zien wat het resultaat moet zijn na vijf maanden onderhoud aan de flat.

De 72 woningen van Eisenhowerstraat worden opgeknapt en krijgen een nieuwe frisse uitstraling. Het gebouw bestaat uit twee identieke blokken en is gebouwd in 1966. Het zijn galerijflats van vier en vijf lagen hoog.

Het aantal woningen van het gebouw wordt uitgebreid doordat het voormalige kantoor van Woningbouwvereniging Egmond wordt omgebouwd tot twee woningen. De aanpak van de flat concentreert zich op de verbetering van de schil.

Gevels worden na geïsoleerd om beter bestand zijn tegen het zeeklimaat. Alle kozijnen van alle woningen worden vervangen. Trappenhuizen, entrees en galerijen worden aangepakt. Inpandige balkons worden vergroot en de gemeenschappelijke tuin op de begane grond wordt opnieuw ingericht.

Kennemer Wonen heeft de bewoners ook verbeteropties in de woning aangeboden. Zoals het samenvoegen van vertrekken en het vergroten van de keuken. Vervangen van de inrichting van keuken, douche en toilet en het aanbrengen van voorzieningen in verband met brandveiligheid.

Een aantal bewoners heeft hier gelijk gebruik van gemaakt.

Geef een reactie