EGMOND AAN ZEE – Het tweede Zomeravondconcert van dit seizoen in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk wordt maandagavond 11 juli verzorgd door de Amsterdamse organist Gijs Boelen onder de titel ‘Crossing Borders’ – ‘Over de grenzen heen’.

De organist zoekt zijn grenzen op ook in zijn onlangs verschenen cd presentatie onder die naam in de Grote of Sint Bavokerk te Haarlem. Op vijfjarige leeftijd werd hij reeds gegrepen door de schoonheid van het Müller–orgel en besloot om organist te worden.

Deze concertavond zoekt hij ook in Egmond de grenzen op van het orgel en de orgelmuziek, nadat hij in 2008 reeds zijn masters ‘Cum Laude’ had behaald. Hij maakt het orgel het liefst bekend bij een veel bredere groep luisteraars dan men gewend is in een kerk.

Mede daardoor heeft hij ook als componist vele transcripties van onder andere orkest– en pianomuziek en delen uit operettes op zijn naam staan.

Maandagavond 11 juli in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat 112 om 20.30 uur, de toegang is vrij. Zie ook www. egmond.okkn.nl

Geef een reactie