EGMOND AAN ZEE – In de St. Nicolaaskerk in Egmond op Zee geeft Sander van Marion een concert op het orgel op maandag 23 juli, aanvang 20.30 uur. Sander van Marion brengt Colourful Music, Kleurrijke Muziek en Musikalische Klangfarben’.

Sander van Marion is niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland een veelgevraagd musicus. Concertreizen brachten hem op vele bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Een groot aantal lp.’s, cd.’s en dvd’s zijn in de loop der jaren verschenen. Het orgel is niet alleen het grootste, maar ook het enige instrument met zoveel klanknuances.

Klankkleuren worden verkregen door een register: een knop die een groep pijpen laat klinken, zoals bijvoorbeeld de ‘fluit’ of de ‘trompet’. Elke componist creëert zijn eigen klankkleuren, vaak geïnspireerd door de cultuur van het land. Een ‘kleurrijk’ concert gewenst!

Na het concert kunnen de bezoekers nog een kijkje nemen bij de cd.tafel met de nieuwe cd. ‘Colourful Music met o.a. werken voor orgel en orkest en opnamen uit Amerika, Canada en Frankrijk en de nieuwe cd. ‘Kleurrijke improvisaties’

Van de dvd. met feestelijke orgel- en koormuziek is een gedeelte van de opbrengst voor het KWF Kankerfonds.

Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel. Hij is o.a. één van de weinige Nederlandse organisten met de ‘gouden’ onderscheiding ‘Médaille d’Or’, hem verleend door de Société Arts-Sciences-Lettres te Parijs voor zijn verdienste voor de Franse orgelcultuur.

Een Koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sander van Marion zal in 2018- 2019 officieel afscheid nemen van zijn ruim 60-jarige concertcarrière.