WAARLAND – EGMOND – Oud-burgemeester Enno J. Brommet is overleden. Hij werd 71 jaar. Brommet volgde na zijn militaire dienst de opleiding samenlevingsopbouw aan de sociale academie Hogeschool De Horstin Driebergen. Hij begon zijn loopbaan in 1972 bij de vakbond ABVA. In 1975 werd hij medewerker van de Leermarkt, een Oost-Groningse instelling voor volwasseneneducatie.

In 1978 werd Brommet wethouder in zijn woonplaats Veendam. In 1988 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Egmond, wat hij zou blijven tot de gemeentelijke fusie in 2001.

Daarna was hij achtereenvolgens waarnemend burgemeester van de gemeenten Waterland, Oostburg en Sluis. Op 14 juni 2004 werd hij waarnemend burgemeester van de gemeente Harenkarspel. Op 14 februari 2005 werd hij kroonbenoemd burgemeester van deze gemeente.

Hij nam op 19 januari 2011 afscheid toen hij de 65 jarige leeftijd naderde en van zijn pensioen ging genieten. Vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap ontving Enno Brommet bij zijn afscheid een Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.