HEERHUGOWAARD – De overlast van een groep jongeren in de Heerhugowaardse wijk Stad van de Zon loopt de spuigaten uit.
Docenten van een dansschool in het gebouw Mediaan moesten onlangs zelfs onder politiebegeleiding naar hun auto’s worden begeleid.

Volgens Marianne Greiner van dansschool Sizzling Salsa zorgt een groep van zo’n 20 √° 30 jongeren al maandenlang voor overlast in het gebouw.

Omdat de deur openstaat om leerlingen toe te laten, komen er ook anderen het gebouw binnen.

Aanvankelijk was er vooral sprake van geschreeuw, maar de confrontaties werden steeds heviger en onprettiger.

Afgelopen vrijdag is de overlast ge√ęscaleerd. Tientallen jongeren stonden voor de deur van de dansschool en probeerden te voorkomen dat een docent het gebouw afsloot.

“Het was erg onprettig”, aldus Greiner. “De politie heeft de docenten verzocht om voor hun eigen veiligheid binnen te blijven.

Later zijn ze onder politiebegeleiding naar hun auto’s gebracht. Een dieptepunt. De leerlingen voelen zich niet veilig meer en wij al helemaal niet.”

Met ingang van komende vrijdag worden de lessen van de dansschool naar elders verplaatst.

De politie zal hard optreden tegen jongeren die voor overlast gezorgd hebben. Dat kondigde burgemeester Han Ter Heegde aan in de uitzending van TV Noord-Holland.

De burgervader was naar de plek des onheils gegaan om met de jongeren in gesprek te komen.
De raddraaiers kwamen niet opdagen. Alleen jongeren die zich al wel een tijdje aan de afspraken met de gemeente houden, kwamen met de burgemeester praten.

Geef een reactie