SCHOORL – Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Zo ook op zondag 19 mei. Zo luidt het advies van de organisator Staatsbosbeheer.

Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur. Elke maand heeft een ander thema. Hoe overleef jij een dag in de natuur? Wat kan je eten? Met een gids van de Schoorlse Duinen ga je op ontdekkingstocht naar eetbare planten in de duinen.

Tekst loopt onder de foto door.

(Bron foto: Staatsbosbeheer).

Overleven in de natuur

Wat er te doen is? Maak je eigen pesto en proost met een kopje dennennaaldenthee van gefilterd duinwater op de Schoorlse Duinen en knutsel zelf een pijl en boog. Sluit de dag af met het bakken van een (brandnetel) pannenkoek boven het vuur. Dit alles gebeurt zondag 19 mei. Instromen kan tussen 11.00 en 14.00 uur. De expeditie duurt ongeveer anderhalf uur.

Deelnemen kost 5 euro. Aanmelden is noodzakelijk en kan online. Buitencentrum Schoorlse Duinen is te vinden aan Oorsprongweg 1 in Schoorl. De openingstijden van het buitencentrum zijn maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Er geldt betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.

(Foto: Patricia van Lieshout).