BERGEN – Paddenstoelendag is een heerlijke herfstdag voor het hele gezin

Vliegenzwam, Rode koolzwam, Berkendoder, Braakrussula, Rupsendoder. Allemaal paddenstoelen die zondag as. zijn te bewonderen tijdens de traditionele Paddenstoelendag.

De jaarlijkse Paddenstoelendag is een gezellige dag voor het hele gezin en wordt georganiseerd door PWN, IVN en KNNV. Zoals altijd is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven in en rondom het IVN Natuurcentrum de Uilenvanger.

Er zijn excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen. In het Natuurcentrum hangen paddenstoelenfoto’s van amateurfotografen Bert Stam en Luc Knijnsberg.

De kinderen hoeven zich niet te vervelen, want er kan worden geknutseld en geschminkt en ook het figuurzagen van een paddenstoel is mogelijk.

Daarnaast zijn er informatiestands van verschillende natuurverenigingen en komt een houtdraaier zijn kunstige paddenstoelen maken.

Kortom een gezellige dag voor jong en oud die u niet mag missen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel heeft u een toegangskaart voor het duingebied nodig.

Het IVN Natuurcentrum de Uilenvanger is te bereiken vanaf de rotonde naar Bergen aan Zee de eerste afslag rechts. Hier is een parkeerterrein, van waaruit het slechts tien minuten lopen is langs een weg bezaaid met paddenstoelen.

Natuurlijk is de Uilenvanger ook prima te bereiken per fiets.

Geef een reactie